Wat maakt hiken in Nepal zo uniek?

Wanneer je naar Nepal afreist is het zeker een must om te gaan hiken. Je kunt op je eigen tempo samen met een drager en een gids wandelen door het adembenemende landschap en zo meer te weten komen over de cultuur van de vriendelijke bevolking van Nepal.

Bij Bookatrekking.com kun je verschillende Nepal trekking boeken. De verschillende trekkingen hebben hun eigen kenmerken. Zo is er voor de beginnende en ervaren hiker zeker een perfecte uitdaging te vinden. Voor het maken van een grote tocht als deze is een goede conditie zeker een vereiste. Ook dan kan het voor de beginnende hiker nog af en toe erg zwaar zijn. Vooral op grote hoogte is het wandelen erg zwaar.

Hiken in Kathmandu vallei

Je kunt er voor kiezen om een meerdaagse tocht door de Kathmandu vallei te maken. Dit is een prachtige tocht waarbij de route op een hoogte tussen 1500 en 2000 meter ligt. Tijdens deze tocht hoef je dus niet veel te stijgen en te dalen. Dat maakt deze route relatief eenvoudig te belopen voor iedereen met een gezonde conditie. Je zult dorpjes als Dhulikel, Nagarkot, Namo Buddha en Changu Narayan bezoeken. Op de achtergrond zul je voortdurend de witte toppen van de Himalaya zien. Je kunt ervoor kiezen om na de wandeltocht ook een mountainbiketocht te maken. De route van de mountainbiketoxht gaat van Sanga naar Panauti.

Je kunt de trekking naar Poonhill beschouwen als een wat zwaardere trektocht waar je veel inspanningen moet leveren. Dit komt niet alleen door de hoogte, maar vooral door de steile hellingen die je onderweg tegen zult komen. 

Bij de Jomsom trek bereik je een hoogte van 3700 meter. Dit is een hoogte waar je zeker aan moet wennen. Ook adviseren we je om rustig aan te stijgen om het risico op hoogteziekte te verminderen. Het voordeel van de Jomsom trek is dat de wandeldagen niet heel erg lang zijn.

Annapurna gebergte vanaf Pokhara

Misschien wel de mooiste plek voor het hiken in Nepal is het Annapurna gebergte. Wanneer je eraan denkt om te gaan hiken door dit gebied kun je ervoor kiezen om eerst naar Pokhara af te reizen. Hier kun je jezelf lekker relaxed voorbereiden op het hiken. Daarnaast vind je hier ook alle documenten die je nodig zult hebben voor het hiken. Je kunt er ook gezellig een drankje drinken, uiteten gaan of lekkere snacks kopen voor wanneer je aan het hiken bent.

Het Annapurna circuit is een van de bekendere tochten om te maken in Nepal. Je kunt kiezen uit verschillende routes, maar de meeste mensen kiezen voor de tocht die twaalf dagen duurt. Je kunt zelf bepalen hoe lang jouw tocht duurt. Je kunt de trektocht bijvoorbeeld inkorten tot zeven dagen of je kunt deze zelfs verlengen tot een maand. Onderweg zul je veel hostels tegenkomen waar je goedkoop kunt overnachten. Mocht je onverwachts langer in Nepal blijven dan kan Aviclaim.nl je helpen je geld terug te krijgen voor KLM vertraging. Zo kun je vervolgens zelf weer een nieuwe vlucht boeken om op een ander moment terug naar huis te vliegen.