Het Weer

Het winterse weer in Engeland is zacht en in de zomer is het weer in Engeland vergelijkbaar met Nederland. Over het algemeen is het in het westen natter dan in het oosten en in het noorden koeler dan in het zuiden. In het zuiden van Engeland groeien zelfs palmbomen! Dit gebied staat bekend als de ‘Cornish Rivièra’.

In juli is de temperatuur in Engeland het hoogst. Het zuiden en de omgeving van Londen zijn de warmste regio’s, waar het gemiddeld ruim 21,5 graden is in juli. In de andere delen wordt het weer bepaald door de zee of de hoogte en is het enkele graden koeler. In het binnenland wordt het zelden warmer dan 30 graden. Dit betekent dat het weer in Engeland aangenaam kan zijn in de zomer, maar dat het weer ook redelijk wisselvallig is.

In de wintermaanden is het weer in Engeland anders. In januari is het ’s nachts in grote delen van het land zo’n 1 tot 2 graden boven nul en in het zuidwesten 4 graden. Overdag is het dan zo’n 5 tot 9 graden. In het binnenland worden de laagste temperaturen al in januari bereikt. Het weer in Engeland is hiermee in de winter gemiddeld zachter dan in Nederland.

Er heerst in Engeland een zacht klimaat: de zomers zijn niet te warm, en de winters zijn niet te koud.
Vakantie naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!

De Kaart