Het Weer

Het winterse weer in Engeland is zacht en in de zomer is het weer in Engeland vergelijkbaar met Nederland. Over het algemeen is het in het westen natter dan in het oosten en in het noorden koeler dan in het zuiden. In het zuiden van Engeland groeien zelfs palmbomen! Dit gebied staat bekend als de ‘Cornish Rivièra’.

In juli is de temperatuur in Engeland het hoogst. Het zuiden en de omgeving van Londen zijn de warmste regio’s, waar het gemiddeld ruim 21,5 graden is in juli. In de andere delen wordt het weer bepaald door de zee of de hoogte en is het enkele graden koeler. In het binnenland wordt het zelden warmer dan 30 graden. Dit betekent dat het weer in Engeland aangenaam kan zijn in de zomer, maar dat het weer ook redelijk wisselvallig is.

In de wintermaanden is het weer in Engeland anders. In januari is het ’s nachts in grote delen van het land zo’n 1 tot 2 graden boven nul en in het zuidwesten 4 graden. Overdag is het dan zo’n 5 tot 9 graden. In het binnenland worden de laagste temperaturen al in januari bereikt. Het weer in Engeland is hiermee in de winter gemiddeld zachter dan in Nederland.

Er heerst in Engeland een zacht klimaat: de zomers zijn niet te warm, en de winters zijn niet te koud.
Engeland
21°
licht bewolkt
Luchtvochtigheid: 56%
Windkracht: 8m/s O
Max 23 • Min 22
24°
Vr
29°
Za
20°
Zo
20°
Ma
Weer in OpenWeatherMap

De ligging

De Azoren bestaan uit negen eilanden die samen een archipel vormen in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan. De Azoren zijn op kaart terug te vinden ongeveer 1500 km gelegen van Portugal en 2000 km van Amerika in de Atlantische Oceaan. Op de kaart van de Azoren lijkt de eilandengroep moeilijk bereikbaar, maar in werkelijkheid kun je in twee uur vliegen vanaf Portugal op de Azoren staan. Alle negen eilanden van de autonome regio de Azoren zijn bewoond. Op kaart is terug te vinden dat de totale oppervlakte van de Azoren ongeveer 2250 km2 beslaat. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong, op de kaart van de Azoren is de hoogste vulkaan te vinden op het eiland Pico.

De Kaart

De Azoren bestaan uit negen eilanden, die elk hun eigen karakteristieke kenmerken hebben. Gemeenschappelijk hebben al deze eilanden van de Azoren geen stranden, wat je ook terugziet op de kaart. Wie op kaart de Azoren bekijkt, zal zich afvragen wat er dan wel te doen en te zien is. Wat niet direct duidelijk zal worden bij het bestuderen van de kaart van de Azoren, is de schitterende natuur die de Azoren te bieden hebben. Een vakantie op de Azoren is ideaal wanneer je interesse hebt in actieve buitensporten en watersporten.