Bezienswaardigheden

In de vele grote steden van Engeland is veel te zien én te doen. Voor liefhebbers van activiteiten en evenementen zijn er genoeg plekken om te bezoeken. Dan is het natuurlijk wel handig om  te weten waar je moet zijn. Birmingham, Leeds, Manchester, Bristol, Liverpool en Londen zijn steden die dagelijks veel organiseren.

Engeland is een echt muziekfestival-land. Overal in het land zijn er tijdens de lente- en zomermaanden grote festivals te bezoeken. Één van de beroemdste voorbeelden is Glastonbury, waar de grootste pop- en rockbands van de wereld het podium betreden.

Wie wat meer naar rust zoekt kan ook in Engeland terecht. Er zijn genoeg prachtige bezienswaardigheden die ‘gewoon’ het hele jaar te bezoeken zijn. Neem bijvoorbeeld de New Forrest en de Sherwood Forrest, twee van de grootste wouden. Daarnaast beschikt Engeland over zandstranden, krijtrotsen en kiezelstranden, historische kastelen en speciale monumenten als bijvoorbeeld Stonehenge.
Ga op ontdekkingstocht door Londen. Als toerist kan je je werkelijk dagen vermaken. Naast de bekende publiekstrekkers zoals de Big Ben en de London Eye heb je er grote parken, oude bouwwerken en 10th Downing Street, de ambtswoning van de Britse Premier. Liefhebbers van cultuur en kunst kunnen ook in Londen terecht. Denk aan de Royal Albert Hall, waar menig wereldartiest al eens op het podium stond. Of Bulls & Gate, waar vele hedendaagse grote bands begonnen en ontdekt werden. Niet te missen is natuurlijk het Buckingham Palace, middenin het centrum van de stad.

Het British Museum, Tate Modern, the National History Museum en the National Gallery zijn zomaar enkele van de vele gratis musea in Engeland. Van oude kunstwerken van grootheden tot moderne videoart – kunstliefhebbers gaan zich absoluut niet vervelen!

Ook erg populair zijn de vele kathedralen van Engeland. Denk aan bijvoorbeeld St. Paul’s Cathedral of Westminster Abbey.

Wist je dat de voordeur van 10 Downing Street de meest gefotografeerde voordeur ter wereld is?

Tip:

  • Stonehenge 
    Deze mythische plek stamt uit 2300 jaar voor Christus, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Bath
    Bath is een stad in het westen van Engeland. Onder andere de ronde tafel van Koning Arthur staat hier tentoongesteld.
  • Cornwall
    Dit natuurgebied in het zuidwesten van het land heeft een uniek subtropisch klimaat. Een bijzondere plek dus!

Stedentrip naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!