Stedentrip Oxford

Stedentrip Oxford: De Engelse stad Oxford wordt eigenlijk altijd in één adem met de wereldberoemde universiteit genoemd. Een bezoek aan Oxford gaat in vrijwel alle gevallen gepaard met een bezoek aan de unieke universiteitsgebouwen van dit eeuwenoude instituut. Het is alsof de tijd er stil is blijven staan: de meeste van deze karakteristieke bouwwerken worden nog steeds ‘gewoon’ gebruikt door de universiteit. Ook aan de studenten lijkt er weinig veranderd: de traditionele uniformen zijn gebleven, en ze houden nog steeds van een gezellige avond in de kroeg! Je hebt nooit van de échte Engelse pubcultuur geproefd als je nog nooit in Oxford bent geweest!

Te doen tijdens je stedentrip naar Oxford

Oxford is een paradijs voor stedentrippers! De eeuwenoude studentenstad is groot in bijna alles behalve omvang. Dat is niet alleen handig, maar ook verschrikkelijk gezellig! Knusse straatjes, oude gevels, kapelletjes en kerkjes: Oxford ademt traditie, maar is beslist niet stoffig. Integendeel, Oxford is jong en levendig, en is er ontzettend veel te zien en te doen!

We hebben de prachtige universiteitsgebouwen al genoemd, maar wist je dat er ook een schitterende bibliotheek en een aantal museums op de campus staan? Om alle (kunst)schatten van het Pitt Rivers Museum, het Ashmolean Museum en het Oxford Museum of Natural History te bekijken heb aan één dag niet genoeg! Voor filmfanaten is een wandeling langs en door de gebouwen trouwens een feest der herkenning. Talloze internationale films en series, bijvoorbeeld Harry Potter, zijn in en rond de Oxford-campus opgenomen.

Neem goede schoenen mee: veel van de historische bezienswaardigheden liggen verspreid door de stad, maar wel op loopafstand. In veel gevallen worden de oude gebouwen met elkaar verbonden door rustige parken, perkjes, grasvelden en wandelpaden. De gemeente heeft bovendien talloze culturele wandelroutes uitgestippeld die duidelijk bewegwijzerd zijn.

Je merkt aan bijna alles dat Oxford een échte universiteitsstad is, maar het beste ‘bewijs’ hiervoor zal je in het nachtleven vinden. De Oxfordse pubcultuur is, zo zullen de locals beamen, in veel opzichten legendarisch: je bezoekt stokoude pubs waar ook o.a. Tolkien en C.S. Lewis hun pints dronken, en waar nog steeds écht Engelse pub-kost opgediend wordt. Zo beleef je in Oxford niet alleen gezellige, maar ook inspirerende avonden!

Goedkope stedentrip Oxford

Bereid je goed voor op je stedentrip naar Oxford door op tijd je vliegticket en hotel te boeken. Als je nóg meer geld wilt besparen is het een goed idee om een hostel te bespreken. Check snel de beste deals voor vluchten naar én hotels in Engeland.

Boek jouw stedentrip naar Engeland!

Vind leuke activiteiten in Oxford!

Nog meer vakantie? Vakantieshop.nl, jouw online reisgids!