Stedentrip York

Stedentrip York: De historische stad York, gelegen in noord-Engeland staat garant voor een echte middeleeuwse belevenis. Je kan urenlang door de karakteristieke smalle straatjes dwalen, om uiteindelijk bij de beroemde Yorkse kathedraal terecht te komen. Deze opvallende ‘Minster’ ligt in het hart van de stad, en is een van de grootste Gotische kathedralen van Europa. York is al jaren de perfecte plek voor een stedentrip, met veel gezellige pubs, restaurants en meer dan genoeg memorabele culturele uitstapjes.

Te doen tijdens je stedentrip naar York

Wie van oude, knusse maar bovenal gezellige steden houdt doet er goed aan om op stedentrip naar York te gaan. Achter elk eeuwenoud boogje, steegje of poort schuilt er een nieuw stukje York om te ontdekken. Wie op avontuur durft te gaan, wordt beloond!

Liefhebbers van cultuur komen absoluut aan hun trekken in York. Met een imposant rijtje aan voormalig ‘bezetters’, is het logisch dat York een rijke geschiedenis kent. Romeinen, Vikingen, Angelsaksen en Normandiërs hebben allen hun stempel gedrukt, en daarmee bijgedragen aan de unieke uitstraling van deze middeleeuwse stad. Hoog aangeschreven museums, zoals bijvoorbeeld het Jorvik Viking Centre of het Yorkshire Museum en natuurlijk de York Minster helpen je het historische hart van York te ontdekken.

Museums zijn leuk, maar het échte York verken je in de buitenlucht! Je moet op de eeuwenoude Romeinse stadsmuren of door de kronkelende Viking-straatjes gelopen hebben om te merken hoe het ‘oude’ York meer dan duizend jaar na dato nog steeds leeft!

Ook op het gebied van lekker eten en drinken zit je in York goed. Iedereen kent de Yorkshire Pudding, die natuurlijk overal te krijgen is. Maar wat dacht je van knusse lunch- en theecafés, of een gezellige authentieke pub met een rijke selectie aan pub food? Ook de knusse bakkerijtjes met heerlijke zoete lekkernijen zijn stuk voor stuk aanraders, net als de vele Aziatische restaurants en hippe streetfood-tentjes!

Goedkope stedentrip York

Wie op stedentrip naar York gaat heeft natuurlijk ook een geschikte slaapplek nodig. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een hotel of hostel, en kiezen dan uiteraard het liefst voor de beste deal! Vergelijk de aanbiedingen voor hotels in Engeland, en doe ook hetzelfde met je vliegreis voor de stedentrip.

Boek jouw stedentrip naar Engeland!

Vind leuke activiteiten in York!

Nog meer vakantie? Vakantieshop.nl, jouw online reisgids!