Natuur

De Engelse natuur, en daarmee ook het landschap, is zeer divers. Ruige bergen, weides, vlaktes, lange heuvels en stranden zijn allemaal in het land te vinden. Elk gebied heeft haar eigen kenmerk. Denk aan de krijtrotsen bij Dover of de groene velden in Oost-Engeland. Bij East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Engeland heeft veel typisch stedelijke gebieden, maar bestaat nog steeds voornamelijk uit landbouw. Bijna ¾ van het grondgebied in Engeland wordt gebruikt door de agrarische sector. Wanneer je het platteland bezoekt zul je vele oude boerderijen en dorpen vinden die bezaaid zijn met prachtige tuinen.
Flora & Fauna

Bekend in de Engelse flora is de Engelse tuin. Denk hierbij aan de landschapstuin, waarin de taxus, rododendron, waterval, een brug en een tempeltje niet weg te denken zijn. Veel inspiratie kwam van de Griekse en Romeinse stijl. Geometrie is ook belangrijk in de Engelse tuin. Dit is ook te zien bij de Parterres, de tuinen die rond kastelen liggen. Liefhebbers van aangelegde flora zullen dus genoeg te doen hebben in Engeland.

Engeland staat niet bekend om haar grote of gevaarlijke wilde dieren. Toch komen er veel verschillende kleine knaagdieren, zoogdieren en insecten voor. De rivieren en beken zitten boordevol in- en uitheemse vissoorten. Ook heeft Engeland veel soorten zang-, roof- en zeevogels. Als vogelaar kom je dus zeker aan je trekken in Engeland. Naast de ‘Nederlandse’ dieren zoals konijnen en roodborstjes vindt je in Engeland ook vossen en wilde paarden.

Vakantie naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!