Stedentrip Birmingham

Stedentrip Birmingham: Een van de stedentrips die je gedaan moet hebben! Er gaan jaarlijks ontzettend veel mensen op vakantie naar Engeland en de overgrote meerderheid hiervan gaat op stedentrip. Hierbij is Birmingham een van de drukbezochte steden voor een stedentrip. Birmingham is namelijk een zeer vooraanstaande stad op het gebied van architectuur en cultuur! Birmingham is, na Londen, de dichtstbevolkte stad in Engeland en is gelegen in de West Midlands County. Ook is Birmingham een belangrijke stad op het gebied van onderwijs: er liggen maar liefst twee hogescholen en drie universiteiten!

Te doen tijdens je stedentrip naar Birmingham

Een stedentrip naar Birmingham biedt voor ieder wat wils. Het is namelijk een bruisende, moderne, charmante en culturele stad met veel verschillende bezienswaardigheden. Birmingham is een stad die zich vooral ontwikkeld heeft tijdens de Industriële Revolutie waardoor er relatief weinig gebouwen te zien zijn uit de vroegere geschiedenis.

Museumliefhebbers kunnen tijdens een stedentrip naar Birmingham hun hart ophalen in één van de vele musea. Bekende musea zijn bijvoorbeeld the Birmingham Museum & Art Gallery, The Barber Institute of Fine Arts in Edgbaston en thinkthank Birmingham Science Museum. Voor kunstliefhebbers is het aan te raden om Birmingham te bezoeken tijdens een van de bijzondere festivals van de stad, zoals het Birmingham Comedy Festival.

Wil je tijdens je citytrip naar Birmingham liever de hele dag winkelen? Dat komt zeker goed! Birmingham werd afgelopen jaar namelijk uitgeroepen tot de winkelhoofdstad. Dit heeft de Engelse stad vooral te danken aan haar leuke boetiekjes en enorme winkelcentra. Een hoogtepunt voor de shopfanaten is de Bullring: een gigantisch architectonisch gebouw waarin een al even groot winkelcentrum gevestigd is.

Niet zo’n fan van bezienswaardigheden, maar liever genieten van het eten en drinken? De foodies onder ons zullen zich ook zeker niet vervelen tijdens hun stedentrip! Birmingham heeft namelijk een enorm breed aanbod aan gezellige cafeetjes en restaurants. Wie van uitgaan houdt, is ook zeker op zijn plek in deze Britse stad. Birmingham heeft namelijk een bruisend nachtleven. Zo vind je er pubs, bars, clubs en exclusieve lounges. Deze zijn vooral te vinden langs de Broad Street. 

Goedkope stedentrip Birmingham

Een stedentrip naar Birmingham wordt vaak gecombineerd met een hotel of hostel en hoeft dus niet duur te zijn. Net als dat je de hotels in Engeland kan vergelijken, is het ook mogelijk om je stedentrip uit te kiezen. Plan voorzichtig, zodat je zeker weet dat het niet nóg goedkoper kan!

Boek jouw stedentrip naar Engeland!

Vind leuke activiteiten in Birmingham!

Nog meer vakantie? Vakantieshop.nl, jouw online reisgids!