Liverpool bezienswaardigheden

In de vele grote steden van Engeland is veel te zien én te doen, zo ook in Liverpool. Voor liefhebbers van activiteiten en evenementen zijn er genoeg plekken om te bezoeken in deze prachtige stad. Wil jij tijdens jouw vakantie naar Liverpool de mooiste plekjes van de stad zien? Wij hebben een top 5 voor je samengesteld!

1. Anglican Cathedral
De Anglican Cathedral is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. In de kathedraal vind je een een restaurant, giftshop en een uitkijktoren.

2. Beatles Story
De Beatles: Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr kennen we allemaal wel. Deze attractie is een van de bekendste in Liverpool. Tijdens deze tour kom je langs de ouderlijke huizen van alle Beatles en zie je nog véél meer wat met de Beatles te maken heeft!

3. Liverpool Town Hall
Het stadhuis van Liverpool is tóch wel een van de mooiste gebouwen van deze Engelse stad. Dit prachtige pand bevindt zich aan High Street en is vaak de locatie voor grote bruiloften en partijen.

4. Metropolitan Cathedral
Deze prachtige rooms-katholieke kathedraal is één van de indrukwekkende kathedralen van Liverpool. Deze kathedraal is ontworpen door Fredrick Gibberd.

5. The Walker
Andrew Barclay Walker, de voormalig burgemeester van Liverpool, heeft dit museum opgericht in 1877. In dit museum vind je werken van alle bekende grote Europese kunstenaars uit de jaren 1200 – 1500.

Stedentrip naar Liverpool?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!
Ontdek de mooiste plekjes van Liverpool