Staatsvorm en Regering
Demografie

Over het algemeen zijn Engelsen zeer beschaafde mensen. Vreemden worden aangesproken als sir of madam. Engeland heeft ook een echte queue-cultuur. Voorkruipen is niet toegestaan, men blijft altijd netjes in de rij staan.

Engeland telt 53 miljoen inwoners, en is daarmee met meest bevolkte land van het Verenigd Koninkrijk. Qua populatie is Engeland het 25ste land in de wereld. Engeland telt ook veel inwoners van andere oorsprong. Zo wonen er veel mensen uit India, Pakistan, Bangladesh en China. In de periode 1991 – 2001 zijn er zo’n 726,000 immigranten komen wonen in Engeland. Tot op het heden is dit een flink politiek debat, net zoals dat in Nederland het geval is.

Engels is een taal die door honderden miljoenen mensen over de hele wereld gesproken wordt. Fries heeft ook een invloed gehad op de taal, dit is nog steeds te zien. Het woord kerk, in het Engels church, komt van het Friese tsjerke.

Veel beroemde en prominente wereldburgers zijn/waren Engels. Zo heb je Shakespeare, maar ook vele acteurs zoals Sean Connery, Kate Winslet, Richard Attenborough. Politieke grootheden zijn er ook genoeg, bijvoorbeeld Tony Blair, Margaret Thatcher of Winston Churchill. Bekende muzikale sterren zijn Eric Clapton, John Lennon, Amy Winehouse, Paul McCartney.

Economie

De Economie van Engeland behoort tot de grootste in de wereld. Het gemiddelde inkomen van een inwoner bedraagt ongeveer £22,907 pond. De belastingen van Engeland zijn redelijk gunstig ten opzichte van de meeste landen in Europa.

Het financiële district in Londen is één van de grootste ter wereld. Fel verlichte gebouwen waarin tot laat in de avond gewerkt wordt staan dicht op elkaar geplakt – een mooi schouwspel, vooral in de avond.

The Bank of England werd in 694 opgericht door William Paterson. De bank is de centrale bank van Engeland. De bank is eigendom van de staat, waardoor het vooral moet zorgen voor bijvoorbeeld prijsstabiliteit en economische groei. In de Tweede Wereldoorlog, met de operatie Bernhard, heeft Duitsland geprobeerd om de Engelse economie kapot te maken door een groot bedrag aan ponden te drukken en deze door middel van parachutes in Engeland te “droppen”. De geallieerden saboteerden deze actie gelukkig op tijd.

Vakantie naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!