Roadtrippen in Engeland: where to go?

Steden en natuur

Als je naar Engeland gaat hoef je je nooit te vervelen. Het land heeft een perfecte afwisseling van steden en natuur. Mocht je beginnen in een stad en na verloop van tijd genoeg te hebben van de drukte, dan kan je je omringen met natuur in de mooie Engelse binnenlanden. Heuvels, meren en eikenbomen wisselen elkaar af in het glooiende landschap. Een pluspunt van een roadtrip is dat je gewoon vanuit Nederland kunt rijden. Ga naar Calais en neem daar de ferry of de trein naar de overkant, en vervolg je reis in Engeland. Eigenlijk begint je vakantie dan al vanaf het moment dat je in Nederland de deur uitstapt! 

Natuurparken

Engeland is een aantal natuurparken rijk. Bezoek bijvoorbeeld eens Lake District, door velen geroemd als meest mooie park van Engeland. Ook kun je hier naar Scaffel Pike gaan, met haar 978 meter het hoogste punt van Engeland. Een andere interessante plek is het eerste officiële park van Engeland: Peak District. Onder andere Harry Potter en Wuthering Heights zijn hier opgenomen. Combineer dit met een bezoek aan Oxford University of de Warner Bros Studios in Londen en je hebt bijna alle plekken waar Harry Potter is opgenomen gezien! Misschien niet meteen een natuurpark, maar wél heel mooi zijn de Seven Sisters in Sussex. Deze witte rotsen torenen hoog boven het water uit en zien er, met name met zonsondergang, sprookjesachtig uit! Ook hier zijn een aantal filmopnamen gemaakt, zoals Atonement en Robin Hood: Prince of Thieves 
Als laatste is Avebury nog echt een aanrader. Deze stenencirkel is een stuk minder bekend dan Stonehenge, maar doet er zeker niet voor onder! Het pluspunt van Avebury is dat je dichtbij de stenen mag komen, terwijl je in Stonehenge op een bepaalde afstand moet blijven. 

Steden

Naast Londen heb je nog een hoop andere Engelse steden die een bezoekje waard zijn. Manchester en Liverpool zijn onder muziekliefhebbers natuurlijk al bekend: bands als The Stone Roses, The Smiths, Oasis en Joy Division komen uit Manchester en Liverpool was de thuisbasis van The Beatles. Naast muziek kun je in beide steden ook goed terecht als je houdt van architectuur, kunst en musea. In Liverpool staat veel nog in het teken van The Beatles, en zitten er in iedere straat wel een paar hippe cocktailtentjes. In Manchester ben je maar 1,5 uur verwijderd van Lake District, dus qua ligging ideaal als je stad en natuur graag combineert. Verder worden er veel festivals georganiseerd, zoals Festwitch (het grootste ‘free tribute’ fesival van Engeland), Summer Beer Thing (top als je van speciaalbiertjes houdt) en het Bolton Food and Drink festival (leuk voor jong en oud). Een andere plek waar je stad en natuur kunt vinden is Sheffield. Een derde van deze stad valt binnen Peak District. Ook heeft Sheffield de meeste bomen van heel Europa: ongeveer 2 miljoen! Verder zijn buiten de grotere steden de kleinere dorpjes ook zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Duik eens binnen bij een typisch Engelse pub, of eet fish & chips bij een lokaal restaurantje.  

En als laatste…

Zoals je merkt is er ontzettend veel te doen door heel Engeland heen. Kijk goed van tevoren waar wat ligt en vergeet ook niet onderweg eens ergens onverwachts te stoppen. Wie weet rijd je wel langs een heel mooi dorpje zonder dat je het weet! Neem verder genoeg ponden mee, laat je niet kisten door eventueel slecht weer en geniet volop van alles om je heen! 

Stedentrip naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!

Festivalcraftbeer