Liverpool stad

De Engelse stad Liverpool grenst aan de oever van rivier de Mersey. De stad, die in 1207 werd opgericht, verkreeg aan het eind van de negentiende eeuw haar stadsrechten. Gezien het feit dat Liverpool aan het water ligt, is de haven van de stad een van de belangrijkste plekken in de stad. De handel die deze haven met zich meebracht, zorgde ervoor dat Liverpool een van de grootste steden van Engeland werd.

Op het gebied van architectuur is Liverpool ook een zeer vooraanstaande stad. Veel gebouwen staan zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit zijn met name imposante historische gebouwen in het oude centrum van de Engelse stad. De prachtige architectuur is echter niet de enige toeristentrekker van Liverpool. Zo komen er jaarlijks ook miljoenen toeristen naar de stad om het stadion van de voetbalclub Liverpool te bezichtigen, of een kijkje te nemen bij de ouderlijke huizen van de Beatles.

Liverpool stad

Liverpool klimaat

Liverpool telt vandaag de dag ruim een half miljoen inwoners. Hiermee staat de stad op nummer zes in de top 10 grootste steden van Engeland. Het klimaat van Liverpool betreft een gematigd zeeklimaat. Dit is vergelijkbaar met de overige steden in Engeland. ‘s Zomers variëren de temperaturen tussen de 18 en 30 graden. ‘s Winters bedraagt de gemiddelde temperatuur ongeveer 0 graden Celsius. Het weer in Liverpool is dan ook redelijk vergelijkbaar met het weer in Nederland.

Stedentrips

De leukste bezienswaardigheden in Liverpool

Ga jij op stedentrip naar Liverpool? Dan hoef je je zeker niet te vervelen! Voor liefhebbers van activiteiten en evenementen zijn er genoeg plekken om te bezoeken in deze prachtige stad. Wil jij tijdens jouw vakantie naar Engeland  de mooiste plekjes van Liverpool zien? Wij hebben een top vijf voor je samengesteld!

1. Anglican Cathedral
De Anglican Cathedral is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. In de kathedraal vind je een een giftshop, restaurant en een uitkijktoren. Ben jij een echte cultuurliefhebber? Dan moet je hier zeker een kijkje nemen!

2. Beatles Story
De Beatles: Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr kennen we allemaal wel. Deze attractie is een van de bekendste in Liverpool. Tijdens deze tour kom je langs de ouderlijke huizen van alle Beatles en zie je nog véél meer wat met de Beatles te maken heeft!

3. Liverpool Town Hall
Het stadhuis van Liverpool is tóch wel een van de mooiste gebouwen van deze Engelse stad. Dit prachtige pand bevindt zich aan High Street en is vaak de locatie voor grote bruiloften en partijen.

4. Metropolitan Cathedral
Deze prachtige rooms-katholieke kathedraal is één van de indrukwekkende kathedralen van Liverpool. Deze kathedraal is ontworpen door Fredrick Gibberd.

5. The Walker
Andrew Barclay Walker, de voormalig burgemeester van Liverpool, heeft dit museum opgericht in 1877. In dit museum vind je werken van alle bekende grote Europese kunstenaars uit de jaren 1200 – 1500.

Stedentrip naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!