3x Festivals in Engeland: welke lijkt jou het leukst?

Engeland muziekland?

Ben jij een echte muziekliefhebber? Dan is Engeland hét vakantieland voor jou! Naast dat dit land twee van de grootste bands ooit (The Beatles & The Rolling Stones) heeft voortgebracht, is het ook een kweekvijver voor nieuw talent. Kijk bijvoorbeeld naar Sam Fender, Royal Blood, Superorganism, Yungblud en Years&Years.

In muzieksteden Als Manchester, Liverpool of Londen kun je het hele jaar door naar allerlei concerten van grote en minder grote artiesten. Voor ieder is er wat wils: de Amerikaanse rapper Machine Gun Kelly (MGK) reist dit jaar af naar Manchester, maar ook Hozier en de Pixies hebben er shows gepland. Tip: mocht je een weekend naar een van deze steden gaan, zoek dan van tevoren op welke concerten er zijn en koop je ticket alvast. Zo ben je verzekerd van een plek!

Glastonbury

Niet alleen qua concerten, maar ook wat betreft festivals heeft Engeland een ruim aanbod. Het grootste en meest bekende festival is natuurlijk Glastonbury. Met jaarlijks de grootste namen op de Pyramid stage is dit festival wereldwijd bekend. Naast de beste muziek vind je hier ook cabaret, theater, dragqueen performances en een heus circus! Vervelen doe je je dus beslist niet op dit vijf dagen durende festival. Dit jaar vindt Glastonbury plaats van 26 tot en met 30 juni, en is volledig uitverkocht.

Lost Village Festival

Meer fan van elektronische muziek? Dan is Lost Village in Lincolnshire misschien wel wat voor jou! Van 22 tot en met 25 augustus staat het bos bij Lincolnshire in het teken van een lang weekend feesten met de beste elektronische artiesten. Er wordt expres slechts een gelimiteerd aantal tickets verkocht, zodat het festival intiem blijft. Naast muziek kun je er ook meedoen aan zogenaamde ‘tribal banquets’, waar een paar van de beste chefs uit Engeland hun kunsten gaan uitoefenen en heerlijke diners op tafel zetten. Let op: als je hieraan mee wilt doen moet je zowel een festivalticket als een diner of lunchticket kopen. Verder kun je ook hier theatervoorstellingen bijwonen, meedoen aan debatten en bij live interviews met allerlei artiesten, experts en bijzondere denkers zijn. Kortom: vind jij het leuk om je een aantal dagen te laten onderdompelen in elektronische muziek en allerlei culturele activiteiten, dan is dit the place to be voor jou!

Creamfields Festival

Ben je een echte dance liefhebber? Ga dan naar Creamfields festival in Daresbury, Cheshire. Alle grote namen in de dance scene zijn aanwezig, waaronder Nederlanders Ferry Corsten & Afrojack! Gegarandeerd vier dagen feest dus, op deze mooie plek midden op het Engelse platteland!

En anders:

Mochten deze festivals nou niet helemaal your cup of tea zijn, check dan gewoon op Google welke er allemaal nog meer zijn. Ongetwijfeld is er ook iets bij waar jij je goed zult vermaken!

Vakantie naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!

Kasteel EngelandSeven sisters