De eilanden van Engeland: Isle of Wight

Divers eiland

Nieuwe week, nieuw eiland: dit keer gaan we het hebben over Isle of Wight. Dit eiland ligt in de buurt van de zuidkust van Engeland, en is makkelijk te bereiken met de ferry of hovercraft. Fun fact: dit schijnt de laatste hovercraft te zijn die gebruikt wordt voor commerciële vaart! Verder is het eiland niet al te groot, binnen een uur rijd je met de auto van oost naar west. Ook is er ontzettend veel te doen!

Van alle markten thuis

Isle of Wight is van alle markten thuis. Zo heb je er mooie kliffen, dinosaurusfossielen en prachtige stranden. Voor iedereen die graag buiten is, is het eiland ook een heerlijke plek om een aantal dagen te spenderen. De vakantieganger die van extremere activiteiten houdt kan gaan paragliden, go-karten of coasteeren. Niet zo’n waaghals? Dan kan je er mooie fietstochten en hikes doen, waarbij je misschien wel een aantal rode eekhoorns ziet! Er zijn er ongeveer 3500, en het eiland doet er alles aan om deze soort te beschermen. Grijze eekhoorns zijn dan ook niet welkom: zij kunnen een – voor de rode eekhoorns – dodelijk virus bij zich dragen en pikken het leefgebied in van de rode eekhoorns. 

Jurassic Parc?

We stipten het al even aan, maar Isle of Wight heeft een fossielenverzameling waar Ross uit Friends jaloers op zou zijn! Je kunt er in de rotsen een pootafdruk zien van één van deze prehistorische reuzen. Verder kan je op ‘Dinosaur Island’ niet alleen naar fossielen kijken, maar ze ook zelf vinden! Op stranden als Yaverland en Compton Bay liggen ze voor het oprapen. Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan naar Blackgang Chine, het oudste themapark van Engeland. Daar kun je de dinosaurussen in (mechanische) levende lijve ontmoeten! 

Cowes Week

Naast dinosaurussen en outdoor activiteiten heeft het eiland ook een bekende zeilweek die al sinds 1826 wordt gehouden: Cowes Week. Dit is voor zowel zeilers als toeschouwers een ontzettend leuk evenement, met aan het einde mooi vuurwerk om de week feestelijk af te sluiten. Buiten de Cowes Week wordt er ook veel gezeild. De zeestraat ‘Solent’, die tussen Isle of Wight en Engeland in ligt, is het hele jaar door een populaire plek voor amateur- en beroepszeilers. 

Woodstock 2.0

Ook muziekliefhebbers zijn aan het juiste adres op Isle of Wight. Ieder jaar wordt er het ‘Isle of Wight Festival’ gehouden, een vierdaags muziekfestival. De eerste editie werd gehouden in 1968, waarna het festival vervolgens vanaf 1970 tot 2002 werd verboden. Er mochten niet meer dan 5000 mensen ‘s nachts bij elkaar komen tijdens een openlucht evenement. Vanaf 2002 werd het festival nieuw leven in geblazen en is sindsdien ieder jaar gehouden. De eerstvolgende editie staat gepland voor 11-14 juni 2020. Het festival wordt ook wel het ‘Woodstock’ van Engeland genoemd, en door de jaren heen hebben er grote artiesten opgetreden, zoals The Rolling Stones, Jimi Hendrix en Muse.

Huur geen auto!

Al deze activiteiten zijn nog maar het topje van de ijsberg van wat je kunt ondernemen op Isle of Wight. Een laatste tip is om op het eiland geen auto te huren, maar het te verkennen per bus, fiets of te voet. Zo dwing je jezelf om alles op een rustiger tempo te doen, waardoor je veel meer kunt genieten van al het moois dat je om je heen ziet. Een andere bijkomstigheid is dat je er ook meer relaxt van wordt. En dat is precies wat veel mensen met een vakantie willen bereiken!

Nog meer vakantie? Kijk dan op Vakantieshop.nl, jouw online reisgids!

Vakantie naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!

London wifi