De Engelse biercultuur: hoe ziet het eruit?

We weten allemaal dat er op een vrijdagavond in een Engelse pub heel wat liters bier weggedronken worden. Ook een voetbalwedstrijd kunnen de meeste Engelsen niet kijken zonder iets te diep in het glaasje te kijken. Hier in Nederland gaan we met z’n allen naar het terras, de kroeg, de bar of een discotheek om bier te drinken. Maar hoe doen ze dat in Engeland?

Hoe de Engelsen bier drinken

In Engeland doen ze het allemaal net wat anders dan in Nederland. In de pub wordt bier op kamertemperatuur gedronken en zit er geen schuimlaag op. Bovendien is het alcoholpercentage van de bieren die je in Engeland geserveerd krijgt een stuk lager. De Engelsen drinken lager, ale, bitter en stout in grote pints. Lager en ale verschillen van elkaar door de gisting. Bij het brouwen van lager wordt gebruik gemaakt van ondergisting; het gist zakt hierbij dus naar beneden. In een ale zit bovengisting; daarbij blijft het gist drijven. Bitter is een wat zwaardere en donkere bier en stout is nog donkerder en zwaarder. Trekt de Engelse manier van bierdrinken je toch niet aan? Dan zorg je ervoor dat wanneer je weer in Nederland bent er een bierpakket op je staat te wachten. Je kunt namelijk online een bierpakket bestellen met verschillende Nederlandse (speciaal)bieren. Als je helemaal klaar bent met dat lauwe Engelse bier is het een goed idee om in Nederland op de bank ploffen en eindelijk een koude te openen.

Wat kun je verwachten in een Engelse pub?

In de avonden kun je een pub vergelijken met een Nederlandse kroeg. De Engelsen zien een pub als huiskamer. Er wordt niet alleen maar bier gedronken, maar het is ook traditie dat de Engelsen er een hapje eten. In de meeste pubs wordt standaard fish and chips, burgers en lasagne geserveerd. Vooral op zondag tijdens de warme lunch zal je veel Engelse gezinnen zien eten in de pub. Ook gelden er net wat andere regels. Zo mag je vanaf je 16e al drinken in een pub mits je er een maaltijd eet en er met een ouder bent. Kinderen onder de 14 mogen de pub in met een speciale kindervergunning. Een pub verschilt dus best veel van een Nederlandse kroeg, maar er is in ieder geval een overeenkomst: gezelligheid!

casino engeland