Stedentrip Engeland: Alternatieve tours

Verrassende tours in Engeland

Ga je binnenkort op citytrip naar Engeland, maar heb je geen zin om de gebaande paden te bewandelen? Of ben je al eens vaker in Engeland geweest en op zoek naar iets nieuws? Dan zijn deze tours echt wat voor jou!

Street art walking tour in Londen

In de stad worden verschillende van deze tours aangeboden. Ze nemen je mee langs de mooiste muurschilderingen en indrukwekkendste graffiti. De meestal twee uur durende tours brengen je in ieder geval op plekken waar je uit jezelf minder snel zou komen. De ervaren gidsen zijn vaak mensen uit de straatkunst community en geven je interessante achtergrondinformatie over de kunstwerken. Zo kom je op een ludieke manier veel te weten over de (kunst)geschiedenis van Londen. Klik hier voor meer informatie over deze leuke street art walking tour!.
Altijd al willen weten hoe een graffiti artiest te werk gaat? Doe dan de East London: Street Art Tour & Spray Painting-sessie en maak je eigen straatkunstwerk!

Harry Potter tours

Ben je een echte Harry Potter fan? Dan kun je je hart ophalen in Engeland! Je kunt kiezen uit een aantal dagtours die vanuit verschillende steden vertrekken, zoals Londen of Birmingham. Tijdens zo’n tour bezoek je de Warner Bros studio’s en veelal ook de universiteit van Oxford, waar verschillende scènes uit de film(s) zijn opgenomen. Laat je tijdens deze dag heerlijk meeslepen door de wondere wereld van Harry Potter, toverspreuken en magie. Waan jezelf voor héél even een student op Zweinstein en bekijk hier een aantal Harry Potter tours!

Jack the Ripper tour

Hou je wel van een beetje horror en ben je niet bang in het donker? Ga dan de Jack the Ripper tour doen. In 1888 vermoordde hij een aantal vrouwen op brute wijze, maar zijn identiteit is nooit achterhaald. Volg tijdens deze twee uur durende tour zijn moordpad en onderzoek het mysterie. Ga op tour en wie weet waar je achter komt! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor de leukste Jack the Ripper tours!

Ontdek Brixton met een local

Kom meer te weten over een van de meest creatieve wijken in Londen: Brixton. Wie kan je nu beter alle informatie geven over deze bruisende wijk dan iemand die er woont?! De tour is privé, dus je kunt zelf aangeven wat je interesses zijn en aan de hand daarvan bezoek je de mooiste plekken in Brixton. Ideaal voor mode-, muziek- en cultuurliefhebbers! Voor meer informatie over de Brixton tour klik je hier. 

Peaky Blinders (halve) dagtour

Heb jij de Netflix serie Peaky Blinders ook gebingewatched? In deze tour, die zich in en rondom Liverpool afspeelt, ga je langs allerlei bekende plekken uit de serie. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het landhuis van Thomas Shelby en het huis waarin de Shelby’s hun zaken regelen. Afhankelijk van hoeveel geld je wilt uitgeven en hoeveel tijd je hebt kun je een hele of een halve dag op tour gaan.

Vakantie naar Engeland?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Engeland. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Engeland!

Festival