• Kaart Engeland


  Kaart van Engeland  Engeland is geen land

  Groot-Brittanniƫ en Noord-Ierland ofwel het Verenigd Koninkrijk is een eilandengroep in Noordwest-Europa. Op de kaart van Engeland is niet direct op te maken welke delen wel en niet bij Engeland behoren, omdat het officieel geen land is maar een streek.

  Geografie van Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk omvat de vroegere koninkrijken Engeland en Schotland en het voormalige prinsdom Wales, alle gelegen op het eiland Groot-Brittanniƫ op de kaart van Engeland. Ook Noord-Ierland hoort dus bij het Verenigd Koninkrijk, maar ligt op het eiland Ierland. Verder zijn er nog een aantal bekende en minder bekende eilanden(groepen) op de kaart van Engeland, waaronder: de Orkney Islands en de Shetland Islands in het noorden, de Hebriden in het westen, Anglesey en Man in de Ierse Zee, Wight en de Kanaaleilanden op de kaart van Engeland gelegen in Het Kanaal.

  Engeland en de EU

  De Kanaaleilanden, zijn op de kaart van Engeland gelegen ten zuiden van het eiland Man behoren staatsrechtelijk niet tot het Verenigd Koninkrijk maar vallen direct onder de Britse Kroon. Ook wetgeving van de Europese Unie is over het algemeen niet van toepassing op deze eilanden.