• Bezienswaardigheden Engeland


  CornwallIn de vele grote steden van Engeland zijn vele evenementen en bezienswaardigheden te vinden. Elke dag is er wel een evenement in een van deze steden in Engeland. Birmingham, Leeds, Manchester en Bristol zijn steden die dagelijks veel organiseren. Bekijk de bezienswaardigheden in Birmingham die wij speciaal voor u op een rij hebben gezet. Toch is er maar een stad waar de meeste bezienswaardigheden en evenementen te zien zijn, London.

  In de warmste maanden van het jaar worden vele festivals georganiseerd in Engeland. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Glastonbury festival, waar vele pop/rock bands optreden.

  Naast de druk bewoonde gebieden zijn ook de vele landschappen van Engeland bijzonder. Neem bijvoorbeeld de New Forrest en de Sherwood Forrest, wat grote bossen zijn. Daarnaast beschikt Engeland over zandstranden, krijtrotsen en kiezelstranden.

  house of commonsNeem de hoofdstad van Engeland, Londen. Als toerist kan je je dagen vermaken. Naast de bekende publiekstrekkers zoals de Big Ben en de London Eye heb je er grote mooie parken, oude bouwwerken en 10th Downing Street, de ambtswoning van de Britse Premier. De voordeur van dit gebouw is de meest gefotografeerde deur ter wereld. Ook cultuur is volop aanwezig in London. Denk aan de Royal Albert Hall waar de wereldtop onder artiesten al eens speelde. Of Bulls & Gate, waar vele hedendaagse grote bands begonnen en ontdekt werden. Tenslotte is ook het wereldwijd bekende Buckingham Palace in het centrum van Londen gevestigd. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden van Londen.

  Museum liefhebbers komen ook aan hun trekken in Londen. Het British Museum, Tate Modern, the National History Museum en the National Gallery zijn zomaar enkele van de vele gratis musea in Engeland. Van oude kunstwerken van grootheden tot moderne videoart, voor alles bestaat een museum.

  Daarnaast dan kan je ook een van de vele kathedralen bezoeken die Engeland bezit. St Paul’s Cathedral is een aanrader, maar ook Westminister Abbey is een kathedraal waar vele bezoekers hebben genoten van de ambiance en architectuur.

  Enkele interessante bezienswaardigheden:

  stonehengeStonehenge
  Deze mythische plek stamt uit 2300 jaar voor Christus, en wordt beschouwd als een van de wereldwonderen.

  BathBath
  Bath is een stad in het westen van Engeland. Hier is de ronde tafel van King Arthur te bezichtigen.

  CornwallCornwall
  Het natuurgebied in het Zuid – Westen van Engeland bevat een subtropisch klimaat wat het een bijzondere plek maakt.