• Algemeen Engeland


  Feiten over Engeland

  Engeland, het land met 50 miljoen inwoners, multi culturele invloeden en vele verschillende landschappen, allemaal in een land! Lees alle feiten over Engeland.

  Bezienswaardigheden in Engeland

  LondenStonehenge, Tower of London, Big Ben, Windsor Castle en de vele, overwegend gotische kathedralen die het land kent zorgen voor vele bezienswaardigheden in Engeland. Al deze zogenaamde “eye-catchers” zijn niet te bezoeken in één vakantie! De Big Ben en Stonehenge zijn over de wereld bekend, en worden dan ook in grote getallen bezocht.

  Horeca in Engeland

  Sinds de 1950 veranderde er veel in Engeland op het gebied van de horeca. Met name de introductie van vele Indiaanse en Chinese restaurants zorgden voor een verandering in het leven van de Engelsman. Tegenwoordig behoort de hoofdstad London tot de top van de wereld op het gebied van horeca. Neem een kijkje bij de door ons geselecteerde restaurants in Engeland.

  Achtergronden van Engeland

  Engeland is een land met een rijke historie. Denk alleen al aan de machtige vloot, de koloniën en de vele invloedrijke landen die het land heeft voortgebracht. De Church of England, de wereldwijd bekende popcultuur en Queen Elizabeth II die al jaren lang het hoofd is van Groot Brittannië. Lees meer over de achtergrond van Engeland.

  Klimaat van Engeland

  Engeland, een land met een wisselend klimaat. Het klimaat van Engeland wordt het gematigd zeeklimaat genoemd en zorgt voor zowel zachte winters als zomers. Regen is een veel voorkomend verschijnsel in Engeland. Temperaturen zullen zelden lager dan -5 of hoger dan 30 graden Celsius gaan.

  Praktische informatie over Engeland

  Engeland heeft als taal het Engels. De valuta van het land is de Great British Pound, afgekort de GPB (£). In Engeland rijdt men links op de wegen en het openbaar vervoer netwerk is erg goed geregeld in het land dat onderdeel uitmaakt van Groot Brittannië. Lees meer praktische informatie over Engeland.